over Sarojini: van ‘doen’ naar ‘zijn’

Ik ben een actieve en sportieve vrouw, zowel privé als in mijn werk. Ik laat mij leiden door mijn innerlijk kompas en luister daarbij naar wat mijn lichaam mij vertelt. Dit brengt mij rust en maakt dat ik meer ontspannen en bewuster in het leven sta. Dit is echter niet altijd zo geweest.

Mijn eigen eigen-wijze weg

Tijdens een bewogen fase in mijn leven kwam ik in aanraking met het boek Je eigen-wijze weg: heel het innerlijk kind van Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg. Dit boek raakte mij enorm; veel situaties die erin beschreven worden, leken over mijzelf te gaan. Hoe kon er zo persoonlijk over mij geschreven worden terwijl ik nooit eerder met wie dan ook over mijn diepste gedachtes en gevoelens had gesproken? Een onbedwingbare nieuwsgierigheid was in mij geboren en de start van een diepgaande ontdekkingsreis naar mezelf in gang gezet. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik afgestudeerd ben als Primal Rebirth Therapeut.

Tijdens de opleiding merkte ik gaandeweg dat ik altijd heel onbewust geleefd had: het leven leidde mij, in plaats van dat ik mijn leven leidde. Ondanks mijn 30 jaar ervaring als fitnessdocent, gymleerkracht en motorisch remedial teacher moest ik erkennen dat ik vooral handelde vanuit mijn hoofd en maar weinig luisterde naar mijn lichaam of gevoel.

Rugpijn
Zo had ik al jaren last van lage rugpijn. Fysiotherapie, acupunctuur en podologie gaven wel tijdelijk verlichting, maar de rugpijn kwam steeds terug. Pas toen ik via lichaamswerk inzag dat die pijn alles te maken had met ervaringen uit mijn kindertijd, namen de klachten af.

Onzichtbaar blijven
Daarnaast begon ik te zien hoe ik wel altijd hard mijn best deed, maar voornamelijk vanuit de achtergrond bleef opereren. Op het werk werden mijn voorzichtige suggesties nogal eens door anderen opgepakt, zodat zij het compliment kregen en niet ik. Ook in relaties en vriendschappen zei ik vaak niet echt wat ik ergens van vond. Zo kon ik lang blijven hangen in situaties waar ik totaal niet happy mee was. Kortom, ik cijferde mezelf snel weg en was vooral een goede pleaser. En doordat ik de verbinding met mijzelf kwijt was, wist ik zelf ook niet meer goed wie ik was. 

Terug naar mijzelf

Stapje voor stapje ben ik gaan ontdekken wat me gevangen hield in mijn hoofd en me weghield van mijn oorspronkelijkheid. Meditatie, opstellingen, adem- en lichaamswerk en met name innerlijk kind-therapie waren voor mij de ingangen om meer in contact te komen met mijzelf, mijn lichaam en mijn gevoelens. Ik leerde de volwassene in mezelf versterken, mezelf te dragen en van daaruit mijn innerlijk kind te omarmen. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen, durf ik meer voor mezelf op te komen en haal ik meer uit het leven.

Anderen begeleiden bij hun persoonlijke groei
Aan het eind van de opleiding werd ik me bewust van mijn kwaliteiten in het begeleiden van mensen op hun eigen zoektocht naar meer rust, ontspanning en vervulling in hun leven.

opleidingen

In 2019 heb ik de vierjarige opleiding Primal Rebirth Therapie afgerond bij het AUMM Instituut, waar ik nog steeds mentor van studenten ben en bij trainingen assisteer.

Ook de jaartraining Familieopstellingen heb ik hier in 2018 gevolgd.

In 2022 rondde ik een opleiding tot ademcoach af, bij Annette Weers in Leiden.

In 2023 volgde ik de ademcoach-advanced bij Annette Weers in Leiden. Ook deze heb ik met succes afgerond en heb daarmee nieuwe kennis voor mijn ademwerk in huis gehaald.

werken met mij

Je bent van harte welkom in mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie in Leiden.

Daarnaast geef ik cursussen Actieve meditaties bij yogaschool Liv in Leiden, waar ik zelf ook altijd weer helemaal ontspannen en opgeladen vandaan kom. Inmiddels ben ik verhuisd naar een nieuwe locatie. De Yoga-Loft in Leiderdorp.In het najaar start ik daar weer Actieve meditaties.

In Den Haag geef ik met veel plezier de training Je EigenWijze Weg voor kleine groepen.

In de Yoga-Loft in Leiderdorp houd ik, samen met Mirjam de Mooij, ademcirkels.Wij begeleiden je op een rustige, liefdevolle wijze naar een sessie waarin we bewust verbonden ademhalen.

In de toekomst wil ik ook (familie)opstellingenwerk voor groepen gaan geven.

mooie woorden

Veiligheid en vertrouwen

Van deelnemers en cliënten hoor ik vaak dat ze zich veilig en vertrouwd voelen bij mij en dat ik precies de vinger op de zere plek weet te leggen. Ik vind het fijn dat ik deze kwaliteit te bieden heb. Mijn levenservaring en zeker ook mijn persoonlijke ontdekkingsreis hebben daar ongetwijfeld aan bijdragen.

Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag en kan doen. Het vervult me, maakt me blij en ik krijg er steeds weer nieuwe energie van.

Ben je benieuwd of werken met mij helpend voor jou kan zijn?

Bel of mail me vrijblijvend voor een gratis kennismakingsgesprek.
Bij een kopje thee, al wandelend of gewoon via de telefoon.